x

[do -60%] ZNIŽANJE Smučarske opreme v OUTLET STORE

Polygun pištola - TEC II

Več o izdelku

Details

Največ serviserjev za smuči in snowboarde je za popravilo uporabljali naprave z 11,5 mm svečami, pri katerih je bila temperatura šobe odvisna od temperature iztisnjenega materiala.

Če je prišel iztisnjeni material v stik z relativno mrzlo smučko ali boardom se je svečica ohladila za 30°C. To je otežilo delo,  kjer je bila povezava med oblogo smuči/boarda in svečami slaba.  Pri ostalih pištolah je trajalo nekaj minut, da se je naprava ponovno segrela na pravo temperaturo.

Sprožilni mehanizem pri starejših modelih je bil trd in tudi pri pravilni temperaturi je potreboval močan pritisk, da je serviser iztisnil svečico.
TEC II ima ogrevano šobo in temperatura iztisnjene svečice pada komaj za 5°C. To pomeni, da se iztisnjeni material lažje predela  in tudi povezava med smučarsko oblogo in svečami se izboljša. Pri tem minimalnim nihanju temperature traja samo nekaj sekund, da šoba doseže delovno temperaturo.
Sprožilni mehanizem deluje brez napora. Serviserji ki še niso vajeni te naprave se pritožujejo, da potrošijo preveč polygun svečic.
Potreben je minimalni pritisk da izteče dovolj plastične mase, ki jo potrebujete za popravilo,  ker je pri napravi TECII material bolj tekoč kot pri drugih pištol.
Priporoča se, da se naprava uporablja »stran od telesa «. Puščica na sredini šobe se uporablja kot vodilo za mesto popravila.
Istočasno se priporoča, da se drži šoba 1 do 1,5 mm stran od obloge smuči. Zelo važno je, za zadnji del šobe vedno stoji na oblogi smuči, kjer se tako majhna količina plastične mase na omejeno območje razporedi. Pri globokih poškodbah obloge se je prej priporočilo,  da se zalivajo večkrat po malem in se tako prepreči nabiranja zraka med večimi plastmi materiala.
 

Lastnosti

Lastnosti

Proizvajalec Snoli
Za stroje Ne
Barva Ne
Vrsta Ne
Fi Ne
Mnenja

Samo registrirani uporabniki lahko oddajo mnenje o izdelku. Prosimo, prijavite se ali ustvarite nov račun.

1484
Polygun pištola - TEC II

265,95 €

257,97 €

- 3%
Šifra: 801/TECII
Zaloga: Na zalogi
Elektronska polygun pištola (220 V), z elektronsko vodeno šobo, primerna tako za smuči kot tudi za board. Segreje drsno ploskev, zato je popravilo trajno. Z novo napravo lahko zalijete globoke poškodbe obloge naenkrat, ker se svečice bolj stopijo in material tako bolj tekoče izteče in iztočasno izriva zrak iz poškodovane obloge.
ALI
Pripravljeno za pošiljanje v 24 urah. Možnost vračila 21 dni.

Morda bi vas zanimalo

 • polygun pistola za popravilo drsne obloge

  Polygun pištola - HB 220 SKI

  Posebej izdelana pištola za izvajanje zanesljivih strokovnih popravil prask in površinskih poškodb smuči in snežnih desk. Ima šobo z PTFE prevleko, ki omogoči hitro, učinkovito in dolgotrajno popravilo. Delovna temperatura je tudi do 300°C, ker ima šoba svoj grelni element. Visoka temperatura "privari" plastiko na drsno oblogo, upravljanje z njo je enostavno.
  Na zalogi
  289,95 €
  novo