x

[do -60%] ZNIŽANJE Smučarske opreme v OUTLET STORE

Izdelki: 12

Set Descending Direction

Izdelki: 12

Set Descending Direction

Predstavljamo vam naš izbor najbolj toplih in kvalitetnih ženskih smučarskih rokavic. Ženske smučarske rokavice so po navadi iz usnja ali kombinacije tkanine in usnja ali umetnega usnja na dlani ter gore-texa. 

Usnje zahteva malo drugačno ravnanje, je pa zato bolj vzdržljivo in vedno znova se popolnoma prilagodi vaši roki. Usnjenih rokavic ne puščajte na radiatorju ali vročih mestih, kot je armatura avtomobila, na soncu. Občasno jih namažite s kremo za roke ali posebno kremo za usnje.

Obstajajo rokavice na pet prstov ali ženske smučarske rokavice na en prst ali palčniki ali mittens. Bolj tople so slednje, saj imajo znotraj rokavice še ponavadi dodatni predel s prsti. Pomebna je tudi izolacija ali polnilo rokavice. Ta vam omogoči da je roka ostane topla in suha. Eno izmed boljših polnil je Primaloft polnilo.

Najboljše rokavice imajo tudi sistem za pritrditev smučarskih palic, ki vam privarčuje čas in naredi smučanje bolj varno.

Kako izbrati pravo velikost smučarskih rokavic?
Natisnite pdf z merami in postavite svojo roko na list. Preverite v razpredelnici katera je vaša številka. Obstaja pa še ena možnost, da vzamete šiviljski meter in si izmerite obseg dlani v srednjem delu. Toliko, kolikor cm izmerite, taka je vaša številka. Nobena roka nima univerzalne oblike, vsaka ima svojo. Nekdo ima lahko isti obseg roke, kot vi, a daljši sredinec, zato rabi večjo številko rokavice.