x

[do -60%] ZNIŽANJE Smučarske opreme v OUTLET STORE

Podjetje Holmenkol je najstarejši proizvajalec smučarskih voskov na svetu. Dr. Fischer je ustanovil prvo podjetje leta 1922 v Ditzingenu v Nemčiji. V tem času je Dr. Fisher kot doktor kemije in navdušeni smučarski skakalec razvijal voske za premaz podov in sveče za gospodinjstvo. Kmalu mu je postalo jasno, da je hobi lahko spremeniti v posel. Tako je začel v svojem laboratoriju mešati parafin in ostale voske, ki jih je uporabljal na svojih skakalnih smučeh.


Rezultati so bili izjemni, lesene smuči ni bilo treba več namakati v milnici, drsnost je bila mnogo boljša in Dr. Fisher je lahko bolj užival pri smučarskih skokih.
Istega leta, kot je bilo ustanovljeno podjetje, se je rodila druga produkcijska skupina smučarskih voskov, imenovana po ustanoviteljevi priljubljeni skakalnici v Oslu ”HOLMENKOLLEN”.


Do leta 1948 je podjetju uspel pionirski dosežek. Razvil se je sistem mazanja, ki je temeljil na sintetičnih surovih materialih, katerih barva (siva/rdeča/modra) je določala uporabnost voskov. Moder vosek so uporabljali za mrzle temperature, rdečega za toplejše temperature in sivega so nanašali pri mokrem, umazanem snegu.


Standardi so bili postavljeni. Hitri razvoj smuči in drsnih oblog, leta 1970, sta imela veliko vpliva pri tehnologiji razvoja voskov. Novi voski so bili razviti v sodelovanju z industrijo smuči in surovih materialov. Voske so redno testirali in ocenjevali s smučarji svetovnega pokala, mednarodnimi smučarskimi ekipami in posebnimi testnimi ekipami proizvajalcev smuči.


Holmenkolova filozofija je bila doseči najvišje standarde smučarskih voskov za potrebe tekmovanja v svetovnem vrhu. Leta 1989 so bili predstavljeni prvi fluor voski. Nadaljni razvoj so pokazali z uspešno predstavitvijo sistemov tekmovalnih dodatkov. Na začetku leta 1990 so razvili TOPSPEED 100% hybridni flour mešanice. S tem so pomagali doseči pravo zmagovalno mešanico voskov za tekmovanja.


V letu 2001 so razvili revolucionarno napravo TRI-MAXX za izdelovanje netrajnih struktur. V letu 2002 pa je prišel na prodajne police njihov največji dosežek, ki temelji na nanotehnologiji, NanoWax Cerax.
 

01.09 2002 so ustanovili podjetje HOLMENKOL Sport-Technologies GmbH & Co. KG. To podjetje združuje dostop do najnovejših tehnologij in patentov ter preko 80 let stare izkušnje na področju izdelave voskov. To je zmagovalna formula za dosego boljšega uspeha in zvišanja standardov. Razvoj Hi-tech izdelkov na področju nanotehnologije so izboljšali z združitvijo s podjetjem, ki je vodilno na tem področju, Nanagate-om in s sodelovanjem z razvojnima partnerjema Sustech in ITFC. V prihodnje HOLMENKOL ne bo direktno povezan s tekstilom in podobnimi izdelki, temveč bo usmeril vso svojo inovativno moč v razvoj športne kemične zaščite za vrhunske športne izdelke. HOLMENKOL namerava še vedno krojiti tehnološke standarde in biti eden izmed vodilnih na tržišču izdelave smučarskih voskov.