x

Seminar za servis smuči: 20. marec 2024 ob 16.30 - Prijava
Brezplačna dostava nad 80,00 EUR.

Filip Flisar "kralj" smučarskega krosa uporablja Holmenkol

Čestitke Filipu Flisarju - novemu zmagovalcu skupnega seštevka svetovnega pokala v smučarskem krosu. Filip je v letošnji sezoni trikrat prišel na oder za zmagovalce, med petnajsterico pa je bil tudi uvrščen trikrat. Na tiskovni konferenci ki je potekala danes, 13.3.2012, je vodja discipline smučarski kros Rok Dokl, dejal: "Sezona je bila vsekakor uspešna, saj imamo skupnega zmagovalca pri moških. Smolo je imela Saša Farič, ki se je na tretji tekmi težje poškodovala. Imamo tudi dober podmladek, tekmovalci v tej disciplini nastopajo na tekmah FIS, kjer imamo že eno zmago, zato bi pohvalil delo trenerja Primoža Vrhovnika. Na začetku sezone so rekli, da bomo dosegli rezultat med tremi najboljšimi, temu mogoče niste vsi verjeli. Iskreno čestitam trenerju in Filipu, seveda pa tudi serviserju Slavotu Muleju, ki je bil pika na i v uspešni sezoni."


Filip je bil že v pretklih sezonah zelo dober smučar, v to nismo nikoli dvomili. Ni pa imel najhitrejših smuči in podpore za seboj. Na tekmovanjih je bil sam, letos pa je dobil vsaj mene, kot trenerja, da sem organiziral nekaj stvari in mu nudil povratne informacije. Dobil je serviserja, ki mu je pripravljal hitre smuči in ga s tem tudi razbremenil. Filip je sam naredil kar najbolje zna, se pravi, da je odlično smučal,« je za tem dejal trener Aljoša Planteu.

Nato je zbranim nekaj besed namenil še tisti, ki je kriv, da so "smuči letele kot pes", Slavo Mulej: »Zame je najbolj merodajno to, kar se dogaja v kvalifikacijah, ko je tekmovalec sam na progi, ker še vedno izhajam iz alpskega dela. Na tekmi so potem prisotni stranski dejavniki, tudi zaradi napak tekmovalcev. Ta šport je precej drugačen kot alpsko smučanje, ti fantje so gladiatorji.«

Vir tekst: http://www.sloski.si/index.php?t=News&lang=sl&id=6775

;

Novice
Objavljeno: 12. 03. 2012 08:43
« Nazaj