x

Brezplačna dostava za naročila nad 20 Eur (razen za CEP izdelke)

Izdelki: 7

Set Descending Direction

Izdelki: 7

Set Descending Direction

Pohodne palice in palice za nordijsko hojo so standardna oprema za številne pohodnike, planince in popotnike.

Kako izbrati pravo dolžino pohodnih palic?

Palice za pohodništvo morajo biti primerne dolžine, sicer ne bodo tako učinkovite kot bi lahko bile. Če jih  držimo v rokah in so konice palic zabodene v tla 15 cm pred čevlji, morata biti oba komolca ukrivljena pod kotom 90° (tik ob telesu) .

Vrste pohodnih palic
Pohodne palice se prodajajo v paru in se uporabljajo skupaj. Palice pri uporabi v pohodništvu povečajo vašo stabilnost in lahko zmanjšajo sile na kolena. Najbolj pogosta izbira so večdelne palice in palice nastavljive po dolžini. Nekatere palice imajo notranje vzmeti (blažilce), ki še dodatno absorbirajo silo, ki nastane med hojo. Kako izbrati prave pohodne palice

Nastavljive: večino palice je nastavljivih po dolžini od 60-do140cm. Za boljši oprijem na različnih vrstah terena nastavite palice po dolžini. Palice skrajšate pri vzponu na hrib, podaljšate pa pri sestopu. Osnovno dolžino palic se nastavi na ravni površini.

  • Navzgor: 5-10 cm krajše, glede na strmost in naklon terena.
  • Navzdol: 5-10 cm daljše, glede na strmost in naklon terena

Pohodne palice z blažilci (antishock): Te palice ponujajo notranje vzmeti, ki absorbirajo sile, ko hodite po klancu navzdol. Pri večini palic je lahko ta funkcija izklopljena, ko to ni potrebno, kot takrat, ko greste v hrib navzgor. Absorpcija sile je priporočljiva, če imate šibke ali poškodovane gležnje, kolena ali boke. Take palice spadajo v višji cenovni rang.

Klasične pohodne palice: te nimajo funkcije za blaženje udarca in so lažje in cenejše kot ostale. Medtem ko se ne absorbira toliko vpliva, ko greste navzdol, ne zagotavljajo podobne ravni ravnovesja in podpore kot palice z blažilci.

Ultra lahke pohodne palice nudijo prednost predvsem pri manjši teži pri zamahu, zaradi česar jih je lažje in hitreje premikati. Pri dolgem pohodu ali vzponu to pomeni manjšo utrujenost. Ultra lahke palice so tudi lažje za pakiranje. Material palic je ključni dejavnik celotne teže.

Za več nasvetov pri izbiri palic, KLIKNITE na povezavo.