x

Brezplačna dostava za naročila nad 20 Eur (razen za CEP izdelke)

HOLMENKOL - the license to win

Podjetje Holmenkol je najstarejši proizvajalec smučarskih voskov na svetu. Dr. Fischer je ustanovil prvo podjetje leta 1922 v Ditzingenu v Nemčiji. V tem času je Dr. Fisher kot doktor kemije in navdušeni smučarski skakalec razvijal voske za premaz podov in sveče za gospodinjstvo. Kmalu mu je postalo jasno, da je hobi lahko spremeniti v posel. Tako je začel, v svojem laboratoriju, mešati parafin in ostale voske, ki jih je uporabljal na svojih skakalnih smučeh. Rezultati so bili izjemni, lesene smuči ni bilo treba več namakati v milnici, drsnost je bila mnogo boljša in Dr. Fisher je lahko bolj užival pri smučarskih skokih. Istega leta kot je bilo ustanovljeno podjetje, se je rodila druga produkcijska skupina smučarskih voskov, imenovana po ustanoviteljevi priljubljeni skakalnici v Oslu ”HOLMENKOLLEN”.

Do leta 2002 je bil Holmenkol le prodajni oddelek nekdanjega združenja tovarne voskov AG, ki je bila istega leta preimenovana v podjetje LOBA. V letu 2002 se je kemično podjetje LOBA združilo z NANOGATEOM in menedžmentom HOLMENKOLA.

Ustanovljeno je bilo podjetje HOLMENKOL Sport-Technologies GmbH & Co. KG. Prvič v 85-letni zgodovini je postalo HOLMENKOL samostojno podjetje. Izkušnje, znanje ter globalne distribucijske povezave podjetja so združili z najnovejšimi tehnologijami in tako postali eno izmed najuspešnejših »nano« podjetij Europe.

HOLMENKOL se osredotoča na trženje in razvoj posebne zaščite za športne izdelke s pomočjo najnovejših tehnologij.
V prihodnosti imajo načrte, poleg linije izdelkov za zimske športe, razviti še visokotehnološke produkte za zaščito ostalih športov.

V osnovi gledano je sneg še zmeraj zmrznjena voda in to pomeni, da HOLMENKOL lahko črpa izkušnje iz svoje 85 let stare tradicije izdelovalca voskov in športnih premazov.

HOLMENKOL Sport-Technologies GmbH & Co. KG ima svoje nove poslovne prostore od leta 2007. Lokacija podjetja je v Heimerdingenu blizu Stuttgarta. Sedaj imajo vso proizvodnjo, skladišča in laboratorije v isti stavbi. Vse te funkcijske enote so povezane na novi lokaciji, to pomeni novo poglavje v 85-letni zgodovini razvoja podjetja. Z združenjem vseh enot: proizvodnje, logistike, razvoja in prodaje so naredili nov mejnik k zadovoljstvu svojih strank in partnerjev. Holmenkolove stranke vključujejo državne ekipe vseh oblik športa kot tudi aktivne in abiciozne športnike. Moto podjetja »licence to win« predstavlja velike zahteve, ki jih postavlja funkcionalnost profesionalnega športa. HOLMENKOL nadaljuje svojo ambicijo k rasti in razvoju.

To je zmagovalna formula za dosego boljšega uspeha in zvišanja standardov. Razvoj Hi-tech izdelkov na področju nanotehnologije so izboljšali z združitvijo s podjetji, ki so vodilni na tem področju, Nanogate AG in ostalimi. Razvijajo visoko inovativne kemične sisteme za zaščito različnih športnih izdelkov za zimske športe, vodne športe, kolesarjenje in ostale športe. Zraven se štejejo izdelki kot so posebni detergenti, polirna in ostala zaščitna sredstva, voski, zaščita za jadranje in vodoodporna stredstva.

HOLMENKOL je zavzel položaj na posebnem trgu, nišo razširjeno po celem svetu in se smatra kot tehnična povezava med kemijo in športom.