x

[do -60%] ZNIŽANJE Smučarske opreme v OUTLET STORE

Lotus-Hybrid-Matrix – popolna kopija narave

Poleg nanotehnologije HOLMENKOL prav tako uporablja visoko učinkovit specializiran postopek za najboljše  visokotehnološke surovine z ustreznimi dodatki oziroma ostalimi učinkovitimi snovmi in/ali jih v matriksu obogati s fizičnimi učinki.

Lokvanj je v Aziji simbol čistosti. Voda, celo vlažne snovi, z listov spolzijo kot med. Nečistočo lahko enostavno odstranimo z nekaj vode. Biološki pomen tega učinka za rastlino je zaščita pred prisotnostjo mikroorganizmov, patogenov ali mikrobov.

Struktura površine lista sestoji iz več majcenih »hribčkov«. Voda se komaj stika z listom. Če po tej površini polijemo vodo, voda vpije delce umazanije in gladko spolzi stran.
Zaradi HYBRID-a in nanotehnologije HOLMENKOL lahko izdelki z znakom LOTUS-HYBRID-MATRIX s strukturo lokvanja simulirajo to načelo in nudijo popoln in takojšen učinek odbijanja vode na večjem številu različnih podlog.

Potencial in varnost

Nanotehnologija omogoča večje finančne in družbene priložnosti, ki lahko predstavljajo tudi tveganje. Študija kakršnihkoli tveganj se odvija na državni in mednarodni ravni – poleg Zveznega ministrstva za izobraževanje in razvoj, vlagajo milijone evrov v te raziskave tudi številna podjetja.
Vodilna nemška nanotehnološka podjetja so se združila v interesno skupino »forumnano«, kjer si prizadevajo za razvoj in uvedbo znaka kakovosti za boljšo zaščito potrošnikov.

Proizvajalec HOLMENKOL Sport-Technologies je član skupine »forumnano« in prav tako s pomočjo svojih raziskovalnih partnerjev (npr. Nanosafe) sodeluje v javnih študijah v tveganih analizah nanodelcev.
Izdelke HOLMENKOL so pred prihodom na tržišče večkrat testirali, tako na domačih kot tujih inštitutih.
Sestavne nanodele HOLMENKOL ne uporablja v čisti obliki. Sestavni deli so varno strnjeni v matriks.

Poleg tega je obseg razpršila naravnan tako, da razpršene delce dokazano ni mogoče vdihavati v pljuča:Ko se raztopina vpije, se sestavni deli sprimejo v substrat. To pomeni, da se
posamezni nanodelci ne morejo sprostiti. Vsi sestavni nanodeli so bili in bodo
podvrženi toksikološkim testom.

Če povzamemo, izdelki HOLMENKOL so zaščiteni na 4 načine:
1. Prvotni sestavni deli so dokazano nestrupeni.
2. Uporabljeni so samo povezani sestavni deli oziroma nanopremazi.
3. Dokazano je, da kapljice razpršila ni mogoče vdihavati v pljuča.
4. Sestavni nanodeli se trajno sprimejo v substrat.

Nanoizdelki HOLMENKOL so na trgu že mnogo let – njihovi kakovosti še ni nihče oporekal.