x

[do -60%] ZNIŽANJE Smučarske opreme v OUTLET STORE

CEP kompresijski stegavčki dynamic+ "quad"

Več o izdelku

Details

Za podaljšanje življenjske dobe nogavic priporočamo pranje z detergent za funkcijska oblačila Holmenkol Textile Wash + Active Dry !!!

UČINKI KOMPRESIJE
Kompresija v stegnih izboljša prekrvavitev, še posebej v mišicah, ki so pri športnih aktivnostih najbolj obremenjene. Kompresija v stegenskih mišicah vodi do razširitve arterij na način, da je prekrvavitev po nogah izboljšana. Meritve v spodnjem delu noge so pokazale, da se z uporabo »nogavic« arterijska prekrvavitev izboljša za do 30%, podobni učinek pa je zaznaven tudi na predelu stegen. 

Več energije in večja vzdržljivost
Neposredni učinek izboljšane prekrvavitve je višja raven kisika v mišicah ter zato višja raven energije. Mišice ostanejo manj utrjujene dlje časa, kar preprečuje bolečine ter mišične krče. Prav tako so odpadne snovi iz mišic hitreje odstranjene, kar po študiji prof. Wolganga Kemmlerja o splošnih učinkih kompresije vpliva na 5% izboljšanje vsesplošne športne predstave.

Stabilizacija mišic in sklepov
Kompresijska oblačila stimulirajo živčne celice na koži na način, da se telo podzavestno odziva na spremembe v mišični napetosti. Rezultat slednjega je hitrejša ter boljša regeneracija, posledično pa telo pridobi na samo-stabilizaciji ter zaznavanju prostora, kar vpliva na boljšo koordinacijo in natančnost pri gibanju.

Zmanjšane vibracije mišic
Vsak korak, ki ga naredimo, povzroči, da mišice v nogi vibrirajo, vibracije pa lahko povzročijo mikro poškodbe v mišicah. Kot primer: maratonski tekač se dotakne tal približno 20.000-krat, kar lahko povzroči številne nezaželene posledice. Kompresijski stegavčki pa delujejo kot vmesni člen in tako zmanjšajo raven vibracije med gibanjem, kar posledično zmanjša možnost poškodb.

Preprečitev poškodb
Vse zgoraj naštete funkcije skupaj delujejo kot preventiva za različne poškodbe vezi in mišic. Predvsem pri skupinskih športih, kjer je gibanje start-stop in levo-desno zelo intenzivno in naporno za telo, je učinek kompresije zelo dobrodošel, saj zmanjšuje vibracije v mišicah ter tako zmanjša možnost poškodb in izboljša koordinacijo.

KOMPRESIJA:
Kompresija izboljšuje prekrvavitev ter delovanje mišic.

LASTNOSTI STEGAVČKOV:

 • antimikrobično - preprečuje neprijeten vonj,
 • spodnji del stegavčkov se zaključi z udobnim trakom z zmanjšano kompresijo, ki preprečuje zastoj prekrvavitve v kolenu,
 • zgornji del stegavčkov se prične z elastičnim trakom s tankim silikonskim slojem, kar omogoče čvrst oprijem na nogi tudi med športno aktivnostjo,
 • material diha in uravnava toploto,
 • material uravnava vlago, in sicer se pot iz kože odvaja na površino blaga,
 • anatomska oblika zagotavlja udobje,
 • silikon uporabljen za čvrstejši oprijem je hipoalergen.

CERTIFIKATI
Ökotex 100
Medi kompresija
Additus + sistem

MATERIAL
80 % najlon
20 % elastan

VELIKOSTI
Velikost se določa na podlagi meritve obsega stegna na srednjem delu, med tem ko imamo nogo pod kotom 90 stopinj (kot pri kompresijskih kratkih hlačah). 

UNISEX Obseg meč CEP številka
  40 - 46 cm I = XS
  47- 52 cm II = S
  53 - 57 cm III = M
  58 - 63 cm IV = L
  64 - 70 cm V+ = XL+


 

Lastnosti

Lastnosti

Proizvajalec Cep
Barva Bela, Črna
Velikost Ne
Količina Ni podatka
Mnenja

Samo registrirani uporabniki lahko oddajo mnenje o izdelku. Prosimo, prijavite se ali ustvarite nov račun.

4600
CEP kompresijski stegavčki dynamic+ "quad"
Od:

49,98 €

47,48 €

- 5%
Šifra: WS15T0-C
Zaloga: Na zalogi pri dobavitelju
Dobavljivost: 2 dneva
Udobje, hitra regeneracija in dobro počutje so bili glavno vodilo razvoja pri izdelavi kompresijskih stegavčkov CEP. Namenjeni so predvsem uporabi za regeneracijo, kjer nič več ne boste po treningu sedeli v neudobnih kompresijskih hlačah, ampak boste stegavčke CEP lahko oblekli kar pod vsakodnevna oblačila. Poleg tega stegavčke priporočamo tudi za športne aktivnosti, še posebej za ekipne športe.
  • Bela
   Bela
  • Črna
   Črna
47,48 €
Pri vsakem naročilu cep prejmete darilo: Textile wash detergent za funkcijska oblačila.
Možnost vračila 21 dni.